Tietoturvaloukkausta tutkitaan Kemijärven kaupungissa

Kemijärven kaupunki on tehnyt 31.7 tietosuojavaltuutetun toimistolle ilmoituksen tietoturvaloukkauksesta, joka koskee henkilötietojen selailua kaupungin työntekijän työhuoneessa varsinaisen henkilötietokäsittelijän ollessa lomalla. Kaupungilla on käynnissä sisäinen selvitys, jossa kuullaan asianosaisia ja tarkennetaan tapahtuman kulkua.

Saatujen tietojen mukaan työhuoneessa on 10.7.2023 käsitelty laskutustietoja Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n Pyhätunturin ja Pelkosenniemen asiakkaiden osalta liittyen yhtiön ja Neve Oy:n kauppaan. Tapahtuman yhteydessä on vaarantunut noin 3500 henkilön henkilötiedot koska lain mukaan tietoturvaloukkaus koskee myös muiden yksiköiden asiakastietoja, joita kyseisissä lukituissa tiloissa on säilytyksessä. Asiakastiedoissa on henkilötietoja kuten esimerkiksi tilinumeroita ja osoitteita.

Kemijärven kaupunki tiedottaa asianosaisia selvityksen etenemisestä sekä tietoturvaloukkauksen laajuudesta. Kemijärven kaupunki on ryhtynyt toimenpiteisiin, joilla ennaltaehkäistään tietoturvaloukkausten syntymistä.

Lisätietoja antaa kaupunginjohtaja Pekka Iivari, pekka.iivari@kemijarvi.fi, puhelin 0406726922