Hiihtoladut ja pururadat

Kaikki keskustan ja Suomun hiihtoladut sekä niiden opasteet, liikennemerkit, valaistus ja muut varusteet tarkastetaan ja korjataan syksyllä ennen hiihtokauden alkua.

Latujen ylläpito hoidetaan latukoneella. Ladut avataan heti, kun lumiolosuhteet sen sallivat ja niitä ylläpidetään keväälle niin pitkään kuin se lumiolosuhteiden puolesta on mahdollista.

Ladut ajetaan vähintään kaksi kertaa viikossa ja lumisateen jälkeen. Ajo on tehty kello 10.00 mennessä.

Latukartta Peurakangas (pdf)
Lähtöpaikka on n. 4 km:n päässä keskustasta Sodankyläntien varrella, Rovaniementien ja Sodankyläntien risteyksestä noin 800 m Sodankylän suuntaan vasemmalla puolen tietä. Latuvaihtoehtoina ovat 5, 10 ja 15 kilometrin reitit. Ladut soveltuvat sekä perinteisen että vapaan tyylin hiihtoon. Latuja ei ole valaistu. Tulentekopaikka on 5 ja 15 kilometrin ladun varrella.

Latukartta Pöyliövaara (pdf). 

3 km ja 5 km kilpalatujen ylläpito on lopetettu. Kilpaladuista 1 km:n reitti on valaistu. Pitkävaaran valaistulla latu-uralla voidaan hiihtää sekä perinteistä että vapaata tyyliä. Kesäisin nämä Pöyliövaara-Pitkävaaran reitit soveltuvat vaativuudestaan huolimatta hyvin kävelyyn tai sauvakävelyyn sekä juoksuun. 

Latukartta Särkikangas (pdf).

Valaistulla ladulla hiihdetään perinteistä ja vapaata tyyliä. Kesällä reitillä hölkätään, kävellään tai sauvakävellään. 

Latukartta Sipovaara-Kallaanvaara (pdf). 

AURINKOLATU kiertää Pöyliöjärven rantoja. Ladun teko aloitetaan tammikuussa ja sitä ylläpidetään moottorikelkoilla. Latu pidetään auki helmikuusta huhtikuuhun sääolosuhteiden mukaan. Latu ajetaan lumisateen jälkeen ja muuna aikana kaksi kertaa viikossa, aina kello 10.00 mennessä. 


Aurinkoladun kunnossapito on lopetettu. (Päivitys on tehty 26.4.2024.) 

Koiran voi ottaa kaveriksi lähtiessään hiihtämään Aurinkoladulle. Koiran on kuitenkin oltava kiinni kytkettynä ja omistajan on huolehdittava siitä, ettei koira aiheuta muille hiihtäjille häiriötä. Myöskään koiran jätöksiä ei saa päästää latu-uralle.

Myös Suomun ja Pyhä-Luoston matkailualueella on runsaasti ylläpidettyjää hiihtolatuja.

Pöyliövaarasta on reitti Lintuniemen tulentekopaikalle. Reitille ei tule latupohjaa. Katso reitin sijainti kartalla!

Lisätietoja

Hiihtoladut kartalla

Katso hiihtoladut kaupungin karttapalvelussa tai Metsähallituksen retkikartalla

Info latujen kunnostuksesta

Tutustu Pöyliövaara, Peurakangas, Sipovaara-Kallaanvaara ja Särkikangas -alueiden ajantasaiseen kunnostusinfoon kartalla.